Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Halmstadtravet hårt drabbad av stormen

Foto: HANOLD/ALN
Halmstadtravet har fått känan på kraften från stormen Gorm. Foto: HANOLD/ALN

Under söndagskvällen drog stormen Gorm in över södra Sverige. Halmstadtravet var ett av ställena där stormen slog till med sin kraft.

Publicerad:

Det var inte bara i Skåne som stormen Gorm orsakade mycket skador, även i Halland och Halmstadtravet.
– Reklamställningar hade vält på olika ställen och allt det för med sig. Vi har fyllt tre containrar med bråte – både virke, plåt och plastdukar. Då pratar vi bara om stora banan. Jag skulle uppskatta till att det är en sträcka på 150-200 meter totalt med skyltar som är borta, säger Halmstadtravets sportchef René Jensen.

På lördag är tanken att Halmstad ska köra kvällstävlingar. Något som i dagsläget ser ut att bli av.
– Hade det varit tävlingar ikväll hade det inte gått att köra, så mycket kan jag säga. Däremot kommer vi att öppna upp banan imorgon igen för träning. Vi har haft vår banveterinär Anders Rickard på plats för att inspektera banan och diskutera olika lösningar om hur vi kan genomföra tävlingarna. Just nu är det hål där reklamställningarna har stått och hästarna ska ju inte kunna ta sig loss från stora banan. Därför måste vi säkerställa dessa saker med någon tillfällig lösning. Banveterinärens bedöming är ändå att det blir tävlingar på lördag, även om vi inte kan återställa banan till det normala, det är omöjligt.

En del tränare har stall på stallbacken, hur ser det ut där?
–  Det är väl någon lös takplåt och sådant som åkt bort. Stefan Persson har haft oflyt med sina uteboxar, där taket har åkt av. Jag har inte hunnit kolla omfånget på de skadorna. Hur som helst är det smågrejer gentemot stora banan. Det kunde ha varit mycket, mycket värre och det har inte blivit några skador på varken personer eller hästar, vilket är prio ett. Sådana här krafter som blir med en naturkatastrof kan vi inte gardera oss emot, naturen är stark när den visar sig från den sidan, avslutar René Jensen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.