Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hanover sponsrar nytt lopp

Foto: Stalltz.se
Entrén till Hanover Shoe Farms i Pennsylvania. Foto: Stalltz.se

Världens främsta travstuteri – Hanover Shoe Farms – går in som huvudsponsor i Jägersro Super Trot, vilket är ett samarbete mellan Mariendorfs travbana i Berlin och Jägersro professionella travtränare.

Publicerad:

– Det känns otroligt spännade att få med en sådan stor aktör på banan, säger Jörgen Sjunnesson, som är en av initiavtagarna till projektet i JägersPro.

För 14 dagar sedan presenterade Jörgen Sjunnesson idén för Paul Spears på Hanover Shoe Farms och redan i tisdags den här veckan blev det klart att det amerikanska travstuteriet går in som en av huvudsponsorerna.

– Paul Spears tände på idén, och det kanske inte var så konstigt. Närmare 25 procent av ettåringarna som såldes i Harrisburg ifjol gick till européer och eftersom travet inte är någon stor sport internationellt blir det bara viktigare och viktigare att vi försöker samarbeta över gränserna.

Över en miljon kronor

Drygt 1,1 miljoner kronor i prispengar handlar det om i Jägersro Super Trot och pengarna, som det ska tävlas om, kommer från externa sponsorer och däribland ingår Hanover Shoe Farms, men också avelshingsten Habitats ägare och några lokala företag i Skåne.

– Habitats ägare gick in och garanterade prissumman och nu är det flera andra sponsor som har hoppat på tåget och det är otroligt glädjande.

Tyskland var under många år en stormakt i europeisk travsport, men har sedan länge hamnat på efterkälken.

– Med 81 miljoner människor i Tyskland vet vi att det finns en enorm spel-potential. Vi aktiva kan inte hjälpa till med den delen, men däremot kan vi dra vårt strå till stacken gällande den sportsliga biten.

35.000 euro till vinnaren

Jörgen Sjunnesson presenterade förslaget för Mariendorf-banans ägare Ulrich Mommert.

– Han tyckte det lät intressant med upplägget och det är Ulrich Mommert som står för alla prispengar i Tyskland.

Mariendorf i Berlin blir ”vinnaren” i det här samarbetet eftersom banan inte bara arrangerar två försök (de två andra körs på Jägersro) utan också finalen under den tyska Derbyweekenden 5-7 augusti med 70.000 euro i totalprissumma, varav hälften till vinnaren.

– Det här är ingen engångsgrej utan vi ser det som början på något nytt. Vår intention från början var att göra en längre serie, men nu börjar vi på den här nivån och hoppas kunna utveckla samarbetet ytterligare framöver. Vi har redan diskuterat om ett bredare upplägg och andra idéer kring det här.

Satsar på hästägarna

I samband med det tyska Derbyt hålls också en auktion och dessutom kommer det gå bussar från Jägersro, bland annat för de ägare vars hästar kvala in till finalen, men också för sponsorer.

– JägersPro kommer att stå för uppehället och resa för två personer för varje häst som kvalat in på den svenska sidan och även för sponsorer. Vi har också ett samarbete med Sydbuss och vi kommer att ha en riktad resa för Hästägarföreningen på Jägersro, men det finns också möjlighet för andra personer att åka med ner till Berlin 5-7 augusti. Mariendorf har avsatt en VIP-avdelning för oss.

Jägersro kör kval till Jägersro Super Trot Cup tisdagen den 12 juli och blir det 18 hästar definitivt anmälda blir det två försök med 100.000 kronor i förstapris.

– Vi går in i det här samarbetet av två anledningar, dels att det ska bli kul att etablera en kontakt med Berlins travbana och dels för att A-tränarna på Jägersro har engagerat sig så starkt i det här, säger Jägersros sportchef Mats Ahlqvist.

Tisdagen den 12 juli bjuder inte bara på försök till Jägersro Super Trot Cup utan också på nattrav, uttagning till Breeders Course och sprinterloppet Åbergs Nästa!

– Vi har också fått med ATG på det här och det kommer arrangeras fyra speldagar till Berlin och ur ett sportsligt perspektiv är Derby-söndagen den mest intressanta och då körs också finalen i Jägersro Super Trot Cup, men även när Kusk-EM hålls den 29 juli på Mariendorf.

Jägersro Super Trot 2016
Försök:
Berlin 7 juli    
Jägersro 12 juli
Berlin 17 juli

Final:
Berlin    7 augusti

Proposition: hingstar och valacker 100.001-500.000 kr samt ston 100.001-1.000.000 kr. 2.140 meter, autostart. De tre främsta hästarna går vidare från varje försök. Om det bara blir ett försök på Jägersro den 12 juli går de sex främsta hästarna vidare till finalen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.