Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Har en bra känsla i kroppen"

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Oscar Ginman. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Oscar Ginman slutar som lärling hos Fredrik Persson efter nästan sju år.
– Löpkörningen var till slut det enda som höll mig kvar, säger han.

Publicerad:

Den 30 juni gjorde Kalmarlärlingen sin sista dag hos Stall Fredrik Persson. Efter snart sju år som anställd har Oscar Ginman valt att byta spår. Så snart semestern är över kommer han att börja jobba heltid som saneringsarbetare på rivningsplatser med ny amatörlicens på fickan. Ett beslut som började växa fram förra hösten.
– Jag är jättetacksam för alla fina hästar jag fått köra hos Fredrik och har inte på något vis tappat sugen för sporten, men de senaste åren har jag känt att ekonomin inte riktigt matchat det antal timmar jag lagt ner som hästskötare. Stallet har inte haft något kollektivavtal och jag har inte fått en löneförhöjning på fyra år. Löpkörningen har alltid varit det som hållit mig kvar och som drivit mig, men det senaste året jag fått färre och färre uppsittningar och att lägga en hel del dag på att åka och bara sela häst har jag börjat ledsna på, säger han.    
Oscar Ginman ska snart fylla 38 år och har totalt kört 2.068 lopp och vunnit 230. I rikstotosammanhang har han totalt tio segrar, den första kom med Brave Sand 2007. Oscar kommer, trots sin heltidsanställning, att fortsätta köra travlopp. Men som amatör.
– Jag har familj och därför känns det skönt att helt plötsligt ha helgerna ledigt. Jag har ju aldrig haft ett sådant här jobb så det känns lite konstigt, men jag har en bra känsla i kroppen, säger Oscar Ginman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.