Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästägarna kompenseras

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Under måndagen fick Bollnästravet ställa in sina tävlingar på grund av tjällossning. Nu är det klart hur det blir med ersättningar.

Publicerad:

Enligt Svensk Travsports allmäna bestämmelser kommer hästägarna få kompensation för de inställda tävlingarna.
– Hästägarna kommer få en transportersättning på 3 kronor per kilometer tur och retur, räknat från hästens hemmabana och den avståndstabell som finns. Det spelar ingen roll var man bor, utan hör man till en banas licensområde är det den som gäller för enkelhetens skull. Detta kommer att betalas ut på avräkningen, säger Bollnästravets biträdande sportchef Hans Åkerman.

Normalt när en häst blir struken får den tio dagars startförbud, så är det inte i detta fall.
– Nej, vi matade in resultaten igår kväll som inställda tävlingar och då får hästarna inget startförbud. Kvalhästarna som skulle kvala på Bollnäs igår har erbjudits plats i efteranmälan till måndagens kvallopp i Bollnäs för att underlätta så mycket som möjligt när det blev som det blev.

Hur blir det med ersättning till hästägarna på Bollnästravet?
– Enligt bestämmelserna som finns blir det ingen ersättning till hemmahästarna, men om vi ska lösa det på något annat vis får vi titta på separat, säger Hans Åkerman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.