Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Heiskanen i jubileumslopp

Foto: HANOLD/ALN
Veijo Heiskanen. Foto: HANOLD/ALN

Kalmartravet firar 50 år idag och körde ett "legendlopp" med flera profiler. Segern gick till Naglo' del Nord och Veijo Heiskanen, som under många år var tränare vid smålandsbanan.

Publicerad:

Naglo' del Nord fick efterhand andra ytter och gynnades av frisk körning i täten. Henke Diablo och Anders Lindqvist öppnade snabbt och släppte till ledningen till Maffioso Face och Lutfi Kolgjini. På sista borte långsidan attackerade Heiskanen med Naglo' del Nord och hästen kunde sätta klorna i en tapper Allaballakaitoz, som fått göra grovjobbet utvändigt ledaren för Lennart Forsgren.
Åbyhästen segrade på 1.12,1a/2.140 meter och förstaprisert i Jubileumsloppet uppgick till 50.000 kronor.

- Jag fick gå lite för tidigt, men som vanligt styrde "Zacke" på 800 kvar. Hästen avgjorde ändå lätt och är i toppform. Jag var många år i Kalmar och har lyckats bra. Jag trivs jättebra här, speciellt när jag vinner, sade Heiskanen.

1.12,1 var banrekord, Naglo' del Nord hade även den tidigare rekordnoteringen. I bronsdivisionen under midsommarhelgen segrade åttaåringen på 1.12,2a/2.140 meter.

Resultat

Häst - Kusk
1. Naglo' del Nord - Veijo Heiskanen
2. Allaballakaitoz - Lennart Forsgren
3. Maffioso Face - Lutfi Kolgjini
4. Figaro Sånna - Roland Korsar
5. Manhattan Sassy - Stig H Johansson
6. Staro Bobcat - Tommy Zackrisson
Oplacerad: Leif Lövgren (Britt Hudson), Börje Bs Johansson (Pershing Bi), Thomas Nilsson (Tarpoon Bris) och Anders Lindqvist (Henke Diablo).
 

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.