Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Inbrott på Tingsrydtravet

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Tingsrydtravet. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Problemen fortsätter för Tingsrydtravet. I slutet av förra veckan råkade banan ut för ett inbrott.

Publicerad:

– Det var antingen torsdag eller fredag kväll och de har brutit sig in i selkammaren i ett av utbildningsstallen, säger Thomas Mattson på Tingsryds kommun och fortsätter: 
– De större delarna av anläggningen är larmade, men inbrottet skedde i ett av stallen som inte var larmade. Förövaren eller förövarna kom över två sadlar och sex selar, jag skulle tippa på att det samlade värdet är runt 20.000 kronor.  
Tingsrydtravet försattes i konkurs i maj och så sent som för några veckor sedan köpte Tingsryds kommun marken som bland annat innefattar Tingsryds travbana för 4,9 miljoner kronor.
Kommunen har varit i kontakt med polisen och en anmälan kommer troligtvis att komma in under dagen. 
– Det har inte varit något akut, därför har anmälan inte kommit direkt. Det tråkigaste är inte värdet i sig utan att det drabbar en förening i nästa led. I det här fallet ponnytravsföreningen, säger Mattson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.