Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inte förvånad om han vinner"

Foto: MARIA HOLMÉN
Usain Henna och Oskar Svanberg startar i V75-3 på Åby idag. Foto: MARIA HOLMÉN

Oskar Svanberg har idag Usain Henna till start i V75-3, Olympiastayern. I veckans träningspass har Svanberg fått både bra och mindre positiv känsla och han berättar vad han tror om hästens chanser idag.

Publicerad:

Usain Henna ska idag göra årets tredje start. I veckan har hästen tränat två gånger och i början på veckan var inte Oskar Svanberg så positiv, men efter senaste jobbet pekar det uppåt.
– Usain Henna var bra pulsmässigt i måndagsjobbet, men slapp och småtråkig, vilket gjorde att jag inte var så positiv efter det jobbet. I torsdagens jobb var jag riktigt nöjd med honom och kände att han tagit jobbet tidigare i veckan på bra sätt, säger Oskar Svanberg.
Det har gjort honom mer positiv inför dagens start.
– Dels det, men även att en annan av stallets häst Nocturn Broline, som haft samma upplägg som Usain Henna, svarade för sitt livs prestation i tisdags då hon joggandes vann på nytt rekord. Det gör att min känsla är att Usain Henna kommer svara för en bra insats idag, säger Oskar Svanberg.
I årets båda starter har Usain Henna tävlat med skor, men han har tidigare visat att han höjer sig en växel när han kan tävla barfota. Tanken från början var att Usain Henna skulle tävla barfota runt om idag, men med tanke på väderlek och banunderlag så kan det bli så att Svanberg får sko om hästen när han kommer fram till Åbytravet.
– Vi får se hur banan blir under dagen, men som det verkade igår var den slirig och då får Usain Henna tävla med bakskor. På en slirig bana är det inte någon nackdel för i Harper Hanovers lopp förra året svarade Usain Henna för sitt livs insats när han just tävlade utan framskor, men hade bakskor.
Hur ser du på uppgiften idag?
– Hade jag vetat att Usain Henna hade toppform hade jag trott på bra vinstchans, men nu är jag lite osäker på formen. Min känsla är att hästen ska vara ungefär som i Walter Lundsbergs Memorial på Solvalla under Kriteriehelgen i höstas. Man ska dock tänka på att han idag startar längst bak och ska runda ett fält och att han förut stått längre fram. Det är mycket lättare att försvara sig än att runda ett fält. Jag tycker inte att uppgiften idag är omöjlig och jag blir inte förvånad om han vinner, men inte heller om han blir åtta i mål, säger Oskar Svanberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.