Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jan-Ivan är död

Foto: null
Jan-Ivan Eriksson dog i måndags efter flera års kamp.

Östersundstränaren Jan-Ivan Eriksson, 70 år är död.
Efter flera års kamp mot en tarmsjukdom tvingades han ge upp under måndagen.

Publicerad:

Jan-Ivan Eriksson föddes in i travet och han blev själv en stor profil. På meritlistan finns bland annat två segrar i Kallblodsderbyt bakom Jonsa (1973) och Bausbring (1983). Två gånger blev Jan-Ivan champion i Östersund och sammanlagt ståtar han med 17 banchampionat, då det även blev åtta på hemmaplan i Oviken samt sju i Hoting. Jan-Ivan klev in i Tusenklubben som nummer 66 i Östersund 1991.
Jan-Ivan tränade, körde och vann inte bara med många fina hästar under sina 60-talet år inom travet. Han hade även förmågan att handskas och förädla till synes hopplösa fall. I många fall också av det farliga slaget. Sådana som Peter Express och Gimlagutt var exempelvis inte något för nybörjare.
Då det gäller varmblod kan vi bland annat lyfta fram So Lång Aerö, som vann hela 38 lopp och gulddivisionsvinnare Coque. In i det sista var Jan-Ivan aktiv tränare och senaste stjärnan var kallblodsstoet Ulvsås Ballerina (e. H.G.Balder), som både kvalade in till norska Kriteriestoet och Derbystoet.
Hela trav-Sverige sörjer nu att en stor hästkarl gått ur tiden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.