Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jeppas Maxi gick snabbjobb

Foto: ALN
Jeppas Maxi gick årets första snabbjobb på Solvalla under fredagen. Foto: ALN

Innan dagens tävlingar drog igång på Solvalla var segerstaplaren Jeppas Maxi ute och gick snabbjobb på huvudstadbanan.

Publicerad:

Jeppas Maxi tjusade travpubliken ifjol då han vann sju lopp på nio starter och radade upp topprestationer i V75. Under fredagen gick sexåringen snabbjobb inne på Solvalla tillsammans med Torbjörn Jansson.
– Han travade bra, men det fattas lite tempo i honom fortfarande. Torbjörn var annars nöjd med hästen och tyckte att han kändes fin. Det var första heatningen han gått på hela vintern. Jag har mest kört intervaller hemma med mycket tryckvagn fram till februari för att bygga muskler på Maxi. Sedan har det varit lite svårt att köra någon vecka då det varit hårt och vi har inte haft någon snö heller, säger tränaren Robert Ekström.

Hur snabbt körde ni?
– Han gick ett jobb över 1.600 meter med runt 1.20 första kilometern och 1.15 sista 500 meterna. Vi hade också med Jeppas Hugo och han var nästan piggare än jag trodde. Egentligen borde Hugo ligga långt efter för jag har bara kört honom lätt hela tiden då han haft en gaffelbandskada, men han var pigg som tusan och det blir säkert start för honom också om ett tag.

Hur ser planerna ut för Jeppas Maxi?
– Jag hade lite funderingar kring att ta ut honom i bronsdivisionen i Eskilstuna den 14 mars, om man nu vågar sticka ut huvudet i V75 direkt. Men jag måste köra snabbt hemma i nästa vecka så får man ta beslut efter det, säger Robert Ekström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.