Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kochs nya spännande uppdrag

Foto: Maria Holmén/Travronden
Foto: Maria Holmén/Travronden

Den tidigare Elitloppsgeneralen Klaus Koch har fått ett ytterligare uppdrag. Förutom att han är VD för travbanan i Hamburg är han nu också invald i styrelsen för Svensk Galopp.

Publicerad:

För ett par dagar sedan blev det klart att Klaus Koch väljs in i styrelsen för Svensk Galopp. Ett uppdrag han kommer att ha vid sidan av uppdraget som VD för den tyska travbanan Hamburg Bahrenfeld.
– Jag fick frågan av valberedningen om jag var intresserad och det var trevligt så klart. Sedan var jag på en lång intervju med valberedningens tre ledamöter och de rekommenderade fullmäktige att välja in mig och på den vägen är det, säger Klaus Koch.

Vad hoppas du kunna bidra med?
– Den nya galoppbanan ska hanteras och jag valdes in för att skapa lite nytänk och med erfarenheter från travsporten där jag varit verksam i 45 år misstänker jag. Jag har ett stort nätverk och hoppas kunna föra travsporten och galoppen lite närmare varandra. Det finns flera gemensamma saker man kan göra.

För knappt ett år sedan blev Klaus Koch ny VD för travbanan i Hamburg där flera större intressanta projekt är på gång.
– Det går framåt men Rom byggdes inte på en dag. Vi har lagt mycket tid på att få tillstånd från ATG med spel och vid sidan av det ska vi bygga en helt ny travbana vilket är ett väldigt stort projekt det också.

Den gångna helgen invigdes galoppsveriges nya flaggskepp. Nämligen den nya banan Bro Park med ett flertal fina lopp. Klaus Koch var givetvis på plats i söndags.
– Banan är väldigt fin och ligger i ett väldigt fint område och det är enkelt att ta sig dit med bil. Det kommer att bli en stor tillgång för galoppsporten.

Behöver travet en likande anläggning tycker du?
– Det är ingen hemlighet att det för sex, sju år sedan kom fram ett förslag om att sälja Solvalla och bygga nytt någon annanstans. Jag var en väldigt stor förespråkare för det. Att man skulle slå två flugor i en smäll och bygga både en travbana och en galoppbana i Bro men det förslaget sa Stockholms Travsällskap nej till.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.