Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lätt för Support Justice

Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN
Support Justice här vid segern i Jubileumspokalen ifjol. Foto: MAGNUS STRÖMSTEN/ALN

Som väntat blev det mycket enkelt för den norske stjärnan Support Justice, som ledde ett snabblopp runt om på Bjerke.

Publicerad:

Geir Vegard Gundersen behövde inte ladda speciellt hårt med Support Justice för att försvara ledningen den första biten då alla tog upp direkt från början och backade ner på innerspår.

Sedan körde Support Justice i 1.14-tempo innan han ökade på sista bortre långsidan och stack undan till lätt seger efter 1.10,5 sista 400 meterna. Den enda som kunde följa var årsdebuterande femåringen Papagayo E. som fick se sig slagen med en längd, men var långt före övriga hästar.

Det var mer oroande i värmningen då Geir Vegard Gundersen testade av honom ordentligt i ena svängen och då galopperade han.

- Han fällde fram öronen och galopperade och i loppet gjorde han samma sak, men då höll han sig på benen. Jag hade tänkt att köra ordentligt från start idag, men blev lite reserverad efter galoppen och körde bara det som behövdes, berättade Geir Vegard Gundersen i segerintervjun.

Närmast väntar Yarrah Bokos Minnelopp på Bjerke innan det blir Olympiatravet för Support Justice. Segertiden idag blev 1.13,0a/2.100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.