Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Let'sgoforit fortsätter imponera

Foto: Stefan Uppström
Foto: Stefan Uppström

Gråe Let´sgoforit (Årets Galoppör 2015) bara flög ifrån sina konkurrenter i sprinterloppet Lanwades Stud Jägerso Sprint (L) efter en perfekt ritt av Oliver Wilson.

Publicerad:

Bodil Hallencreutz tränar åttaåringen efter Verglas som är i det närmaste oslagbar på hemmabanan Jägersro. Närmast ”sörjande” blev Niels Petersens fjolårsvinnare Over The Ocean – hela fyra längder bakom! Segertiden skrevs till toppfina 1.11,2 över 1200 meter och för segern fick den dynamiska ägarduon Bodil Hallencreutz och Barbro L Wehtje 200 000 kronor.

– I kväll var hästen rent fantastiskt bra – han vann utan att vara trött och var ju bara överlägsen. De håller på att tjata att jag ska starta honom uppe i Stockholm på premiärdagen ute på Bro Park, men jag vet inte. Let´sgoforit älskar hemmaplan. Här känner han sig som en kung och är helt trygg. Det blir nog som så att jag håller honom hemma i stallet och går direkt för Zawawi Cup på Derbydagen i stället, kommenterade tränare Hallencreutz.
 
Publikfavoriten Volatile gjorde en slät figur som sexa i sin comeback efter operation och tio månaders bortovaro från tävlingsbanan, men tränare Jessica Long hängde inte med huvudet.
– Det här loppet kom lite för tidigt för vår del, men man måste ju börja någonstans. Volatile trivs bättre på gräs numera och han mår säkert bra med loppet i kroppen. Någon nästa uppgift har jag inte bestämt. Vi tar en sak i taget – Volatile får själv avgöra när han är redo, informerade Jessica Long.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.