Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Levesque slog svenskarna

Foto: MIA TÖRNBERG
Pierre Levesque avslutade söndagens tävlingar på Vincennes genom seger med Action Partage. Foto: MIA TÖRNBERG

I det avslutande loppet på Vincennes denna söndag, Prix d'Avenches (€80.000), deltog flera svenska hästar. Bäst gick det för Geisha Sund som slutade trea.

Publicerad:

Ingen av de sex svensktränade hästarna kunde rå på vinnande Action Partage (e. Opium – Loumana Flor) eller tvåan Amie d'Andy.
Båda dessa hästar satt en bit ner i kön inledningsvis. De följde sedan med i rygg på Claudia B.R. och var framme med tätkänning genom sista sväng. Bäst av de franska hästarna spurtade Action Partage som vann knappt, men säkert före Amie d'Andy.
Ninepoints Lucy tog ledningen för att efter cirka 600 meter släppa spets till Geisha Sund. Geisha Sund ledde i början av upploppet, men hade inget svar mot de två främsta och slutade trea medan Ninepoints Lucy spurtade bra som fyra.
Lutfi Kolgjinis Valetta Strix, som kördes av Örjan Kihlström satt i rygg på Ninepoints Lucy till en början, men hamnade allt längre bak i fältet och slutade oplacerad. Björn Goop avancerade med Claudia B.R. efter cirka 700 meter och kom ner i tredje ytter 1.600 kvar. Goop körde sedan fram utvändigt ledaren 550 kvar och det sexåriga stoet stumnade över upploppet och blev oplacerad liksom stallkamraten Mythical Fortune.
Peter Normans Rugiada dei Rex, körd av Franck Nivard, galopperade kort efter start och blev diskvalificerad. Hästen kördes sedan runt och fullföljde duktigt.
Action Partage, som tränas av Thomas Levesque och kördes till seger av Pierre Levesque, vann på 1.14,3/2.700 meter. Mamman till Action Partage, Loumana Flor, var sjäv framgångsrik på tävlingsbanan och tjänade över 650.000 euro. Hon vann som sexåring bland annat Prix de Languedoc och Prix de Bar-le-Duc och som sjuåring Prix de la Marne. Vid dessa segerlopp satt Pierre Levesque i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.