Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ligger lågt med dyringen

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Carmine Am siktas mot Kriteriekvalen. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Eskilstunatränaren Markus B Svedberg har två intressanta hästar till start idag på V86, men tror mycket mer på en än den andra.

Publicerad:

Först ut är O.P.Q.C. som startar i ett uttagningslopp till K.B. Bertmarks Minne där de två första hästarna går vidare till finalen som körs på Jägersro under Derbyhelgen. Mats Holmstedt sitter upp bakom sexåringen som radat upp bra prestationer på sistone. Tre segrar och en tredjeplats har det blivit på de fyra senaste starterna.

– Jag tycker att han bara har gjort bra lopp i år. Han har mött liknande motstånd som han stöter på nu. Det är väl Remote Control jag är mest rädd för om han kommer bra till i främre träffen medan O.P.Q.C. hamnar långt bak. Men min häst är tillräckligt bra för att vara med och strida om segern, berättar Markus B Svedberg.

I Gay Noons lopp plockar Markus ut auktionsdyringen Carmine Am. När han såldes på Lutfi Kolgjinis auktion för två år sedan kostade han 1,6 miljoner kronor, vilket var då det dyraste en ettåring hade sålts för i Sverige. Senast kom karriärens första seger i den tredje starten.

– Det är en stor och grov häst som fortfarande är lite klumpig. I grunden är det en riktigt fin häst, men han kommer behöva fler lopp än vanliga hästar innan han är på topp. Vi ser det här loppet som ett led i matchningen mot Kriteriekvalen och kommer ge honom ett snällt lopp. Han har haft flappskor på sig, men när de har haft de på sig ett tag blir de ömma i hoven och därför har vi bytt skor och de nya är några gram lättare, men det tror jag inte ska betyda någon större skillnad.

Utanför V86:an har Markus May Grace (lopp 13) till start, men där ligger han lågt.

– Senast trodde jag på att hon skulle vara långt fram i sista sväng, men när jag vred på hände det inget över upploppet. Nu har vi spår åtta och det är ingen häst man bombar framåt med från start och därför ligger jag lågt ikväll.

Vem är din bästa chans ikväll?

– Det måste vara O.P.Q.C, avslutar Markus B Svedberg.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.