Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Livet leker för Mr Perfect

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Mr Perfect jagar idag sin fjärde raka seger på Solvalla när han startar i V75-4. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Jim Oscarsson har fått stryka en av sina hästar i V75-4 idag, Campino Sisu, men har favoriten Mr Perfect till start i samma lopp.

Publicerad:

Själv står Jim Oscarsson över löpkörningen idag då han lämnar över tömmarna bakom Mr Perfect till Örjan Kihlström.
– Jag är i Florida på semester så det fanns inget annat att göra. Nu ska jag snart logga in på atg-live så jag kan följa Mr Perfects lopp. Det blir väldigt nervöst när man inte kör själv, men det där sköter säkert Örjan Kihlström bra, säger Jim Oscarsson.
Trots att Oscarsson befinner sig i USA har han bra koll på Mr Perfect då han får dagliga rapporter om hästen.
– Mr Perfect blir bara finare och finare och tar loppen på rätt sätt. Det är bra utveckling i hästen och det är en riktigt skön individ.
Vad är det som är så skönt med Mr Perfect?
– Han tar livet så jäkla bra och är så cool. Både lopp och träning tar han åt sig som han ska och han vill träna mycket. Hästen har mycket bra fysik, ja livet bara leker för honom. Det är en riktig hårding, säger Jim Oscarsson.
Hur ser du på dagens uppgift?
– Han möter några riktigt bra hästar så det är ingen lätt uppgift, men det ska bli väldigt kul att se honom. Mr Perfect har tränat bra mellan loppen och det känns bara uppåt. Jag hoppas det fortsätter så för då kan det här bli riktig bra framöver. Det viktigaste är att han gör ett bra lopp denna gång och visar att han kan vara med de bästa hästarna, men en seger är aldrig fel. Då kan jag koppla av ännu mer resten av semestern, säger Jim Oscarsson som också berättar om varför Campino Sisu blev struken.
– Han har feber, vilket var synd för den hästen kändes annars riktigt på gång. Han hade behövt vara med och starta på, men feber är å andra sidan ingen större fara. Det finns ju betydligt värre saker som hästarna kan råka ut för, säger Jim Oscarsson.
 

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.