Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maffioso Face vann på Vincennes

Foto: SCOOPDYGA
Maffioso Face vann ett lopp på Vincennes i Frankrike under onsdagen. Foto: SCOOPDYGA

Det blev en ny framgång för Lutfi Kolgjini i Frankrike idag då Maffioso Face vann ett lopp på Vincennes med cirka 250.000 kronor i förstapris.

Publicerad:

Maffioso Face (e. Revenue - Nouchka) fick vandra i tredjespår första 600-700 meterna innan han kom fram utvändigt om ledaren. Det blev sedan andra ytter en bit innan han åter blev förstahäst i andraspår utan rygg 1.000 meter från mål. Trots den tuffa resan kopplade Maffioso Face greppet vid upploppets början och höll säkert undan till vinst på 1.13,7/2.700 meter.
– Jäklar vad bra han gick! Han har blivit stark havet. Det är helt grymt vad våra hästar går nere i Frankrike, det är väldigt kul med tanke på den satsning vi har gjort, säger Lutfi Kolgjini till Travronden.
Maffioso Face vinst idag var värd 27.900 euro och den sexårige valacken, som ägs av Stall Folk och Fä HB i Skövde, har haft en framgångsrik höst på fransk mark. Det har inbringat nästan 800.000 kronor på nio starter sedan i juli. Bland annat slutade Maffioso Face trea på Vincennes i starten före idag och för tre starter sedan vann Revenue-sonen i Le Croise-Laroche.
Maffioso Face kördes i dagens segerlopp av Matthieu Abrivard.
Svenskägde Tell Me No Lies, som tränas av Fabrice Souloy spurtade in som fyra efter en resa en bit bak i kön medan Perfect Power fick nöja sig med sjättepriset efter en invändig resa.
Svante Båth-tränade Monas Invercote galopperade i sista sväng och blev diskvalificerad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.