Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Målet slogs med marginal

Foto: ALN
Mustaschkampen har avslutats. Foto: ALN

I söndags såldes fölet Västerbo Baffi till förmån för Mustaschkampen på Sweden International Horse Show och det gör att Svensk Travsport har passerat målet med 100 000 kronor insamlat under november passerades med marginal.

Publicerad:

Fölet ropades in av Jan Johansson som har 21 frieserhästar hemma på gården för 40.000 kronor. Det är hans första kontakt med travsporten, skriver Kanal 75. Under  Sweden International Horse Show hölls en namntävling för fölet som hade skänkts av Västerbo Stuteri och hon döptes till Västerbo Baffi.

Målet med insamlingen av Svensk Travsport till förmån prostatacancer var att samla in 100.000 kronor, men med hjälp av det skänkta fölet och flera andra insamlingar, bland annat Mustasch-hjälmarna som har auktionerats ut efter varje V75-dag i november så har målet passerats ordentligt.

– Vi ska sammanställa alla siffror i veckan så jag vet inte exakt totalsumma, men vi närmar oss 200.000 kronor om vi inte redan har passerat. Det är aktiva och publik som samlat in detta, det gör mig både glad och stolt över alla inom travsporten, säger Lena Engström till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.