Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Malin Löfgren till Oviken

Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden
Sanity och Malin Löfgren blir ”Z-märkta” igen efter några år i 08-området. Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden

Cirkeln sluts. Sanity blir Östersundshäst igen när Malin Löfgren nu har bestämt sig för att flytta hem till Jämtland efter fyra år på Solvalla. Flyttlasset, där Sanity ingår, lastas norrut före sommaren.

Publicerad:

- Sedan Charlie (Malins son, reds.anm.) föddes för tre år sedan är det han som är boss och bestämmer. Den långsiktiga planen har varit att flytta hem igen innan han börjar skolan, men nu blir det lite tidigare än så. En viktig anledning till det är att Peter G Norman, som jag hyr in mig hos på Erikssund, nu expanderar sitt stall så att han behöver de boxar jag disponerat. Då krånglar jag inte till det med att försöka hitta något annat ställe i Stockholmsområdet att hyra in mig på i något år eller två, utan flyttar hem, förklarar Malin.

Hon får med sig de tre hästar hon nu har i träning tillbaka till Jämtland, där hon började sin proffstränarkarriär och fick fram den första rikstravsvinnaren Sanity som stor stjärna.

- Det blir inte i Östersund jag ska bo och ha mitt stall, utan i Oviken där jag har min familj. Att jag har mina föräldrar och övrig släkt och nätverk där gör att möjligheterna öppnar sig att låta mitt stall expandera igen. Familjen kan stötta med att ta hand om Charlie om det behövs. Nu har jag den senaste tiden bara haft ett fåtal hästar i träning. Det går inte att vara ensamstående småbarnsmamma och driva ett stall där det är absolut krav att man är dagligen. Att vara tvungen att vabba och sju-åtta hästar då riskerar att få stå utan att bli tränade några dagar funkar ju inte.

Sanity befann sig på Grosbois under vintern och tränades där med sikte på att starta i Prix de l'Union Europeenne, som han vann ifjol, i månadsskiftet februari-mars. Men de planerna gick om intet och nu går Malin i väntans tider på att få börja träna sin tiofaldige miljonär igen.

- Vi ska ”lysa” honom nästa vecka och då hoppas jag att veterinärerna ger klartecken att börja träna för fullt. I så fall siktar vi på att vara med i Jämtlands Stora Pris i juni. Det skulle kännas helt fantastiskt med att sluta cirkeln där och få starta Sanity för fjärde gången i Jämtlands Stora Pris, ja överhuvudtaget håller jag tummarna för att han ska komma igen en gång till och få avsluta karriären med att tävla hemma i Östersund.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.