Sveriges ledande travtidning
ANNONS

MÄSTARE Uncle Lasse

Foto: MIA TÖRNBERG
Segraren Uncle Lasse efter den sagolika prestationen. Foto: MIA TÖRNBERG

Finalen av Sprintermästaren 2016 kommer bli ett lopp sent att glömma. Loppet hade en flygande farbror vid namn Uncle Lasse som fullkomligt krossade samtliga konkurrenter på ett sagolikt sätt och på nytt Europarekord.

Publicerad:

I försöket fick han se sig slagen, men i finalen var det ingen tvekan om vilken häst som var absolut bäst. Loppet avgjordes redan i starten efter att en otrolig Uncle Lasse flög ifrån fältet med en acceleration utöver det vanliga. Ingen var någon gång i närheten av den flygande farbrorn Uncle Lasse som hade mellan 20-40 meter ner till konkurrenterna loppet igenom. Första femhundra låg på bländande 1.07,9 och även första tusen klockades till mäktiga 1.08,0. 

Efter rekordtempo i världsklass orkade Uncle Lasse också hålla både farten och längderna ned till de övriga under upploppet och in i över mål. Segertiden stannade på nytt Europarekord 1.09,3a/1.609 meter. Till och med Örjan Kihlström som satt i sulkyn var chockad och mållös efter den historiska segern.
 
– Jag är mållös jag med, det här var en otrolig prestation och verkligen en häftig upplevelse. Jag har aldrig kört så här fort på ett varv. Det är inte ofta man får köra så här. Han var lite väl pigg i starten, men var fantastisk som orkade hålla farten loppet igenom, sade Örjan Kihlström.
 
Både i försöket och finalen blev det körning från spår fem bakom bilen. Breidablicks Nubbe och Christoffer Eriksson vann första försöket där Uncle Lasse först gick i mål som tvåa. I finalen var det ombytta roller ekipagen emellan. För att vässa till Uncle Lasse gjordes ändringar och det blev helstängt huvudlag och barfota fram.
 
– Vi var lite sura på honom efter försöket. Jag har sparat på att köra barfota, men i dag blev det till att göra det. Att effekten skulle bli så här... herregud. Den här uppvisningen var kolossal, sade tränare Stefan Melander över telefon till ATG-Live efter segern.
 
Detta var Uncle Lasses tolfte seger som nu tjänat över 8,5 miljoner kronor. Han går i stallkompisen Nuncios fotspår som vann Sprintermästaren förra året. Stall T.Z. och Catarina Lundström fick i kväll återigen stå i vinnarcirkeln med en mästare – eller som hon valde att kallade honom:
 
– Han är ett monster. Vi är i chock och i dag tog han fram hela registret. Vilken häst! sade en glad Catarina Lundström.
 
Tvåa slutade alltså Breidabliks Nubbe och Christoffer Eriksson, vilka hade tre längder upp till Uncle Lasse när segertiden stannade. Trea kom Cruzado Dela Noche och Björn Goop.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.