Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Montéjockey förolyckades

I lördags skedde en hemsk olycka på landsortsbanan Chartres i centrala Frankrike. I dagens inledande montélopp gled sadeln av Jean-Michel Baudouin-tränade Utile Charentais på sista bortre långsidan och ridande Christelle Zimmer hade ingen chans att hålla sig kvar på hästryggen.

Publicerad:
Hon ramlade ner i banan och slog sig så olyckligt att hon blev medvetslös. Ambulans var snabbt på plats och inledde livsuppehållande åtgärder, men man insåg snabbt att Zimmer inte skulle kunna transporteras till sjukhus med bil, utan istället tillkallades ambulanshelikopter.
 
Efter en dryg timme lyfte helikoptern från banan och transporterade fortsatt livlöse Christelle Zimmer till sjukhuset i Rouen. Mindre än 24 timmar efter olyckan dödsförklarades 22-åringen till följd av sina skador.
 
Christelle Zimmers första ritt i travlopp slutade på värsta tänkbara sätt och under stortävlingarna på Vincennes under söndagen hölls en tyst minut för att hedra henne.
 
Detta var den andra dödsolyckan på kort tid i Frankrike. Så sent som i april förolyckades Hubert Hardy i samband med att han träningskörde på sin gård i Normandie.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.