Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mosaique världsbäst i år

Foto: CHISTER NORIN/ALN
Mosaique Face grejade Elitloppsbiljetten på nytt världsårsbästa. Foto: CHISTER NORIN/ALN

Lutfi Kolgjini gjorde en härlig segergest och Mosaique Face imponerade stort när han från ledningen ordnade Elitloppsbiljetten i Prins Daniel lopp (V75-6) på världsårsbästa 1.09,0a/1.609 meter! Även Royal Fighter och Bret Boko bjöds i eftermiddag in till Elitloppet.

Publicerad:

Efter värmningen var det nog få som trodde på Mosaique Face. Förra årets Sweden Cup-vinnare såg allt annat än bra ut, men i provstarten var det en klar uppryckning. När väl bilen släppte iväg fältet höll Mosaique Face enkelt ledningen och första halvvarvet inleddes på 1.07,5. Lutfi ströp tempot till 1.10,4 första rundan och det var Maven som från tredje par utvändigt gick starkt i spåren i det läget. Men över upploppet var det bara en häst - Mosaique Face.
– Det har varit lite jobbigt med hästen, men jag är inte typen som ger upp. Inför det här loppet hade vi chansat lite och tränat Mosaique Face hårdare än någonsin och man vet ju aldrig säkert hur sådant slår. Därför kändes det härligt att vinna i dag; väldigt vikigt för hela stallet, sade Lutfi.
Segertiden 1.09,0a/1.609 meter var nytt banrekord och snabbaste tiden i hela världen hittills i år. Maven spurtade riktigt bra som tvåa från tredje par utvändigt medan norske Papagayo E. också visade stora fartresurser. Han avslutade under 1.07 sista 700 i spåren från femte par utvändigt!

Klaus Koch var på plats på Gävletravet och delade ut ytterligare två Elitloppsbiljetter - Till Per K Erikssons Royal Fighter och finske Bret Boko.
– Så nu gör vi nog väldigt många människor glada, påpekade Klaus, som därmed bara har en plats kvar att fylla inför söndagens Elitloppslottning.

I det avslutande silverförsöket visade Ulf Stenströmer-tränade Oliver Kronos härlig löpskalle när han trots avancemang fram i dödens avgjorde kort före linjen mot ledande Quality Questioned. Även här var segertiden fin - 1.12,6a/2.140 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.