Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mot tredje raka

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Dennis de Castella med Torbjörn Jansson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Dennis de Castella har bärgat två dödenstriumfer 2015. Idag är fyraåringen på jakt mot en ny fullträff på hemmaplan.

Publicerad:

Ulrik Wällstedt tränar Dennis de Castella (V65-6) och som vanligt sitter Torbjörn Jansson i sulkyn.
- Hästen var bra även ifjol och vunnit på rejält sätt i år. Hästen är stark och oöm, men går även bakifrån. Han är trevande i inledningen och man får köra på säkert, men sedan får Torbjörn lägga upp taktiken. Han känner Dennis väl och bestämmer upplägget. Vi håller honom högt och tror att han är med i segerstriden. Det är lite tuffare motstånd än vid segrarna, men samtidigt utvecklas hästen hela tiden och har rätt inställning. Vi gör inga ändringar, säger Wällstedt.

Solvallatränaren startar också Aibohphobia (V65-4).
- Jag tror att formkurvan är stigande. Hästen brukar vara svår att ställa i ordning efter vila och han behövde loppet senast. Känslan är att han är bättre idag och han är rätt snabb ut. Aibohphobia har fungerat bäst med tidig tätkänning och kommer att laddas från början. Hästen är segstark och 2.640 meter fungerar. Jag tror att han är rätt långt framme och hästen kan sluta bland de tre främsta. Inga ändringar är planerade, avslutar Wällstedt.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.