Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moving On slog Timoko

Foto: GERARD FORNI
Moving On svarade för en femstjärning insats i Prix de l'Atlantique. Foto: GERARD FORNI

Fabrice Souloy valde att stå över Olympiatravet nästa vecka för att istället starta i Prix de l'Atlantique och när mållinjen skars i det franska storloppet visade det sig att det var rätt beslut.

Publicerad:

Efter lite körning i inledningen hittade Björn Goop till ledningen med favoriten Timoko (e. Imoko) då Robin Bakker bakom Robert Bi (e. Toss Out) släppte välvilligt. Franck Nivard hade då placerat Moving On (e. Quite Easy U.S.) i andra utvändigt och där kunde han sitta och vänta in rätt tillfälle.

Timoko fick i sin tur bestämma i ledningen och första 1.150 meter hade inte gått fortare än 1.14,4 när tempot började skruvas upp. In på det långa upploppet galopperade dödenstravande Vanika du Ruel (e. Jardy), vilket gjorde att Moving On kunde köra rakt fram. Det blev en sevärd strid mellan de två, men kort före mål hade Moving On kopplat segergreppet, samtidigt som stallkamraten Princess Grif (e. Varenne) kom störtade den sista biten efter suttit sist hela loppet och kunde slå av Timoko i kampen om andraplatsen.

Segern i Prix de l'Atlantique var värd hela 90.000 euro och Moving On fortsätter att övertyga på fransk mark. Segertiden skrevs till 1.12,9a/2.150 meter och det är nog inte långt ifrån att det sexåriga stoet snart får en inbjudan av Markus Myron till Elitloppet.

Fyra i loppet blev Robert Bi, som satt fast med mycket krafter kvar bakom Timoko. Det var en mersmakade insats i årets andra start för den italienskfödde femåringen och det är en häst som förhoppningsvis kommer att visa upp sig i Norden under sommaren.

Univers de Pan (e. Kenya du Pont) har varit långt ifrån formen under våren, men skulle kunna vara intressant för Elitloppet om han börjar närma sig den form han hade ifjol vid den här tiden. Idag fick han en resa i fjärde invändigt och fick inte fritt förrän mitt på upploppet och såg lite förbättrad ut i avslutningen, även om han bara var sexa i mål.

Björn Goop hade varit ute i hetluften tidigare under dagen.  Bakom Björn Röcklingers Fly The World (e. Juliano Star) var han trea i mål i Prix de l’Argonne efter att kört fram i dödens efter halva loppet, men blev uppflyttad till andraplatsen efter att måltvåan Adelia de Melodie (e. Lilium Madrik) blev diskad. Andraplatsen var värd 18.000 euro. Segern gick till Attila du Gabereau (e. Mercenaire) på 1.13,8a/2.150 meter, fyra tiondelar snabbare än svenskan.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.