Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nära för Bergh

Robert Bergh var ytterst nära att ta en tränarseger i Cagnes-sur-Mer under fredagkvällen, men hans häst Xea Venus blev målfotoslagen.

Publicerad:

Det var i Prix d'Helsinki (€32.000) som Xea Venus (e. Charmy Skeeter) bjöds på ett smyglopp, först i rygg på ledaren och sedan i tredje inner, av Dominik Locqueneux. Hon fick fritt först 100-150 kvar och sköt då till riktigt vasst, men det fattades en nos för att hinna ifatt New Yorker (e. Goetmals Wood – Muscles Onbroadway) som vann på 1.16,4a/2.150 meter.
Andraplatsen var värd 8.000 euro medan vinnaren fick 14.400 euro. New Yorker kördes till seger av sin tränare Romain Derieux.
I det här loppet startade Örbäckens Cruella, körd av Christophe Martens, men en galopp kort efter start gjorde att hon blev diskvalificerad. Svenskfödde Holy Smoke, som kördes av Pierre Levesque, övertog ledningen mitt i loppet, men var slagen vid upploppets början och slutade sexa.

I Prix de Stockholm vann Armando Kievitshof (e. Ganymede – Continental Lobell), som tidigare varit i träning hos Lutfi Kolgjini. Numera är det Henk Grift som äger och tränar den åttaårige valacken som igår kördes av Dominik Locqueneux. Armando Kievitshof fick fritt vid upploppets början och efter en mycket vass avslutning hann han fram till knapp seger före Totem d'Azur (e. Joao Panca). Det tre första hästarna i mål noterades samtliga för 1.15,1/2.925 meter och förstapriset var 27.000 euro.
Svenskägde Global Midnight galopperade efter 500 meter och blev diskvalificerad.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.