Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nära för Sahara Fairytale

Foto: HANOLD/ALN
Sahara Fairytale blev tvåa på Vincennes under lördagen. Foto: HANOLD/ALN

Det var ytterst nära att det blev svenskägd vinnare på Vincennes då Sahara Fairytale, ägd av Canberra HB i Helsingborg, var knappt slagen tvåa i Prix de Quercy (€85.000) under lördagen.

Publicerad:

Sahara Fairytale (e. Viking Kronos), som kördes av Christophe Martens, fick en löpning i först tredje och sedan andra ytter. Det sjuåriga stoet satt i rygg på Björn Goops Rooibos, som kördes av Franck Ouvrie. Rooibos satt i andra ytter, men när hästen framför, Victoria du Jouan (e. Insert Gede), tog över ledningen cirka 800 kvar fick Rooibos vandra utvändigt om ledaren resten av loppet.
In mot upploppet såg Rooibos fortsatt väldigt stark ut, men tröttnade över upploppet och blev nia. Istället var det Sahara Fairytale som var med och stred om segern tillsammans med ett flertal hästar som kom i bredd över ett rafflande upploppet. Sahara Fairytale fick dock nöja sig med andrapriset då hon inte kunde svara en vasst sprutande Perkins Grif (e. Classic Photo – Radiant Victory). Vinnaren som är italienskfödd satt placerad långt bak under loppet och var ute i vida spår genom sista sväng. Avslutningen var riktigt vass och i sulkyn satt Robert Andreghetti. Tränar vinnaren gör Fabrice Souloy.
Segertiden blev 1.13,4/2.850 meter medan Sahara Fairytale fick en tiondel sämre tid. Förstapriset var 38.250 euro och andraplatsen var värd 21.250 euro. Rooibos kom i mål på 1.13,8 och blev precis före mål förbisprungen av Nantucket som noterade samma tid som åtta.
Sexårige Perkins Grif vann som tvååring Gran Criterium i Milano i Italien med 92.000 euro i förstapris. Totalt har hästen sprungit in nästan 300.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.