Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per Nilsson Årets Komet

Foto: MARIA HOLMÉN
Veijo Heiskanen intervjuades av Per Skoglund. Foto: MARIA HOLMÉN

Årets Häst-galan på Stockholm Waterfront Congress Centre rullar vidare och nu har ytterligare fyra priser delats ut.

Publicerad:

Färjestadlärlingen Per Nilsson utsågs till Årets Komet. 25-åringen körde in över 1,5 miljoner kronor ifjol. Med Hollywood Maker vann han V75-lopp och Ungdoms-SM.
- Det jag minns bäst från 2015 är de stora segrarna, säger Nilsson.

Jim Frick Pris gick i år till Halmstadtränaren Johan Unterstiener.
- Jag är mycket stolt och det är synd att inte Jim (hälsar på barnbarn i Kenya) är här och delar ut pris, säger Untersteiner.

Some Summit kom till Veijo Heiskanen i början av 2015 och stoet vann samtliga fem starter som fyraåring. Däribland Stochampionatet och Veijo Heiskanens sto utsågs ikväll till Årets Fyraåring för förra säsongen.
- Jag märkte första gången att jag körde henne och att det kan vara något att hålla på med. Jag har kört rätt många duktiga hästar och jag har aldrig kört så fort i långvagn som jag gjort med Some Summit. Jag hoppas att benen blir starkare, vilket varit hennes bekymmer, säger Åbytränaren.

Årets Uppfödarbragd gick till Deseks AB (norrmannen Jan Börre Höibye). Hans uppfödningar sprang in över 8,6 miljoner kronos 2015 och hans mest lysande stjärnor ifjol var Oaks-vinnaren Spoil Me och E3-vinnaren Heavy Sound.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.