Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio efter vass spurt

Foto: Tommy Andersson/ALN
Nunio har vunnit två av två starter 2016. Foto: Tommy Andersson/ALN

STOCKHOLM. Precis som i årsdebuten segrade Nuncio på 1.10,7a/1.640 meter. Femåringen avslutade sylvasst ikväll och börjar närma sig Elitloppsformen.

Publicerad:

Food Money öppnade snabbt till ledningen i 1.10-öppning första 500 meterna och Nuncio hamande utvändigt utan rygg efter att konkurrenterna lagt sig på innerspår. Den stora favoriten sökte sig framåt i andraspår och via vassa 1.08,7 sista 700 meterna satte Nuncio klorna i Thomas Jezeks häst. Stefan Melanders stjärna bröt ut något över upploppet och segermarginalen blev inte stor.

- Det som ledde är inte dålig och det gällde komma upp på utsidan, men jag kände i sista sväng att vi skulle slå honom och det var ganska säkert. Jag vet inte när nästa start blir, men jag kommer inte att göra några större resor innan Elitloppet, sade Stefan Melander.

Segertiden landade på 1.10,7a/1.640 meter och förstapriset i The Onions lopp uppgick till 80.000 kronor. Det här var för övrigt andra året i rad Andover Hall-hingsten vann det här loppet. 2015 tog han hem The Onions lopp i Sverige-debuten.

Andrapriset gick till en tappper Food Money (noterade samma tid som vinnaren) och bronspengen knep Nothing But Class (1.10,9).
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.