Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio till Sverige

Foto: Adam Ström/stalltz.se
Nuncio och John Campbell. Foto: Adam Ström/stalltz.se

Travronden kan avslöja att en av världens absolut bästa treåringar ifjol – Nuncio – fortsätter sin tävlingskarriär på svensk mark. Detta och mycket mer kan Ni läsa om i dagens pappersutgåva av Travronden.

Publicerad:

Många trodde att Nuncio var förlorad för svensk travsport för all framtid efter hans storslagna framgångar på andra sidan Atlanten. Nu väljer istället ägaren Stefan Melander att plocka hem honom till Sverige.

– Jag hade flera olika alternativ att välja mellan och tyckte att det här kanske var det bästa, säger Stefan Melander.

Nuncio har ett intressant tävlingsprogram i Sverige i år och är anmäld till Breeders Crown, Kungapokalen och Sprintermästaren. Stefan Melander flaggar för att Nuncio kommer att återvända till USA nästa år som avelshingst, men i Sverige blir det endast tävling för hans del.

Andover Hall-sonen Nuncio har aldrig varit sämre än trea på 27 starter, vilket inrymmer 16 vinster, tio andraplatser och ett tredjepris. Han har tagit vinnarrekordet 1.08,9 och sprungit in 1.919.145 dollar. Han största segrar har tagits i Yonkers Trot ($500.000), Kentucky Futurity ($435.000) och ifjol var han dessutom tvåa i Hambletonian Stakes.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.