Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt avelsincitament införs

Foto: MARIA HOLMÉN
Svensk Travsport inför nytt avelsincitament Foto: MARIA HOLMÉN

År 2017 inför Svensk Travsport ett nytt avelsincitament - baserat på uppfödarens hemadress.

Publicerad:
Svensk Travsport inför 2017 ett nytt avelsincitament - med förhoppningen att öka rekrytering av svenskfödda unghästar. Med det nya incitamentet hoppas Svensk Travsports avelschef, Christina Olsson, att hästunderlaget ska bli större för hästägare, tränare och för de framtida tävlingsprogrammen.
 
Avelsincitamentet innebär att en belöning kommer att utgå från travsällskapen med 1100 kr för varje nytt och färdigregistrerat föl inom regionen. Uppfödarens hemadress avgör vilken bana som får tillgodoräkna sig beloppet.
 
Christina Olsson uppger på travsport.se att det nya incitamtentet inte ska ersätta nuvaranade satsningar utan att det ska vara ett komplement. Det nya avelsincitamentet införs 2017 och kommer därmed att påverka betäckningar som görs 2016.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.