Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nytt huvudlag på ett skrällbud

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Till dagens start ska man utrusta Fred Cobra med nytt huvudlag. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Efter två strykningar återstår tio hästar i V75-5. En av dessa är Fred Cobra där kretsen kring hästen har bestämt att ändra huvudlag på sin häst för att öka möjligheterna att skrälla.

Publicerad:

Fred Cobra har tagit två raka segrar om än mot billigare motstånd än dagens.
– Det är för att han inte ska ha gått ur klassen då vi siktat mot detta lopp en längre tid. Därför var det trist att se den här lottningen i söndags och spår åtta var så klart inget vi ville ha, säger Patrik Fernlund som har hästen ihop med sin sambo Jasmine Ising.
I slutet av veckan har Patrik och Jasmine kommit fram till att ändra huvudlag på sin häst till dagens start.
– Först skulle Fred Cobra tävla med en murphy som vanligt, men under veckan har vi funderat på hur loppet kan bli kört. Därför ska han få helstängt huvudlag på sig till loppet så han kan öppna så snabbt som möjligt. Det är en spännande växel och vi har inget att förlora från spår åtta, säger Fernlund.
Galopprisken?
– Den ökar med med helstängt, men samtidigt är det vår chans från det här läget. Det blir norskt helstängt så han håller sig lugn fram till start så kan Johnny Takter fälla ner skygglapparna strax före start. Fred ska dessutom tävla barfota runt om. De få gånger han gjort det tidigare har han öppnat snabbt.
Vad tror du om chanserna?
– Vi skulle inte göra den här långa resan om vi inte trodde på vår häst. Löser det sig från det här läget är jag inte främmande för att han kan vara långt framme. Det är en rolig skräll för den som garderar loppet, säger Patrik Fernlund.

FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.