Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oasis Bi mot Sundsvall

Foto: MARIA HOLMÉN
Oasis Bi får lite vila under högsommaren och siktas istället mot Sundsvall Open Trot och Trotting Masters-finalen. Foto: MARIA HOLMÉN

Saknar ni årets Lotteria-vinnare Oasis Bi i startlistorna?
Det beror på att han fått ett tävlingsuppehåll. Han laddas nu istället mot Sundsvall Open Trot och Trotting Masters-finalen på Bjerke.

Publicerad:

Stefan P Petterssons Oasis Bi (e. Toss Out) har haft två fantastiska år med 3,9 miljoner intjänade under 2015 och nästan 3,7 miljoner hittills i år. Under 2016 har åttaåringen bland annat hunnit med en tredjeplats i Prix d'Amerique samt seger i Gran Premio de la Lotteria. Hästen tog sig till final i årets Elitlopp, men slutade där oplacerad. Senaste starten gjordes i Kymi Grand Prix, där han också fick resa hem med ett ”ägg” i bagaget.
– Banan i Kouvola var katastrofal. Så vi fick hoppa över start i Hugo Åbergs Memorial och istället ”ta upp” lite och sikta mot sensommaren, berättar Mantorptränaren Stefan P Pettersson.
Oasis Bi får nu gå 3.000-metersjobb i lite lugnare tempon och allt känns bra enligt Stefan.
– Nästa start blir, om allt går som planerat, Sundsvall Open Trot den 27 augusti. Sedan ska hästen vara i toppform till Trotting Masters-finalen på Bjerke den 18 september, berättar Stefan.

Oasis Bi har sammanlagt tagit 17 segrar och tjänat 12.089.446 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.