Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olofsson vann Björnkampen

Foto: Hanold/ALN
Hanna Olofsson vann Björnkampen 2016. Foto: Hanold/ALN

På hemmaplan fick Hanna Olofsson vinna Björnkampen 2016 som avgjordes under måndagskvällen på Bodentravet.

Publicerad:

Tolv eminenta kuskar möttes i årets upplaga av Björnkampen. I fyra lopp samlade kuskarna poäng och den kusk som tog flest poäng var hemmatränaren Hanna Olofsson. Hon stod för en stabil poänginsamling i samtliga lopp och behövde ingen enskild seger för att vinna slutsegern. Olofsson fick ta emot björnspjutet för första gången efter att ha blivit tvåa med Overlord Broline, trea med Vindbläsen och All Behond Match samt femma tillsamamns med Rutger Gigant.

 
– Det var verkligen jättekul men lite oväntat. Fasiken vilka pampar det var med här i dag, sade Hanna Olofsson i vinnarcirkeln.
 
Bland kuskmotståndarna fanns legenden Joseph Verbeeck. Det var också han som vann i det inledande loppet tillsammans med stoet Leemarks's Ambrose. I det andra loppet vann Christoffer Eriksson tillsammans med kallblodet Björli Svarten. Petter Lundberg segrade i tredje mötet med Coconut AM. Sandra Eriksson tog hem segern tillsammans med Nochbuena Face i det avslutande loppet. 
 
Hanna Olofsson har som kusk hittills i år kört in 1.149.586 kronor med 18 segrar på 177 starter. Hon står även för fina framgångar som tränare och har bland annat blivit tränarchampion 2016 på Lycksele
 
Topp-tre Björnkampen 2016
1. Hanna Olofsson – 39,5 poäng
2. Christoffer Eriksson – 32,5 poäng
3. Jos Verbeeck – 32 poäng
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.