Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oskar J blev lärlingsmästare

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Oskar J Andersson tog hem lärlingarnas V75-mästare med Jetset. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

V75-finalerna är i full gång på Solvalla. I lärlingarnas egen V75-mästare var det Oskar J Andersson som satt bakom vinnaren.

Publicerad:

Favoriten Celebreightr galopperade bort sig direkt från start i V75-2, tillika V75 Champion för lärlingar. Istället var det Natalie de Vie och Ville Karhulahti som hittade till ledning efter 500 meter.

Efter 1.15,9 första varvet såg det upplagt ut för Natalie de Vie i ledningen, men från tredje ytter hade Oskar J Andersson serverat Jetset ett perfekt rygglopp och när attacken sattes in runt sista sväng bet det bra för Jetset. Kort före mål var segergrepp kopplat för sjuåringen som vann på 1.13,7/2.160 meter. Triumfen var värd 200.000 kronor.
– Det här är det största lärlingsloppet som finns sett till prispengar och det är klart att det värmer extra, sade Oskar J Andersson

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.