Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Otäck olycka på Rommetravet

Foto: ATG-live
Foto: ATG-live

Ett flertal ekipage i det sjunde loppet på Rommetravet kolliderade efter att en häst kommit lös på den sista långsidan.

Publicerad:

En häst i det sjunde loppet på Rommes lunchtävlingar kom lös på den sista långsidan och krokade sedan ihop med ett annat ekipaget i inledningen på upploppet. En kollission där ett flertal ekipage slutligen blev inblandade och där flera kuskar och hästar föll i backen. Iblandade hästar och kuskar var Gustav Wernäng med Lolee Greyzon, Tomas Pettersson med Royal Töll och Börje Edman med Pearly's King.
– Alla tre körsvenner som var inblandade mår efter omständigheterna bra och alla hästar har klarat sig lindrigt undan med några skrubbsår. Både kuskar och hästar gick på egna ben från banan, säger Kaj Närhinen, sportchef på Rommetravet.

Efter olyckan bestämdes det att loppet utgår. Det innebär att alla hästar räknas som vinnare inom V5-spelet och att det blir återbetalning av gjorda insatser på övriga spelformer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.