Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Papagayo E. outstanding

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Papagayo E. imponerade stort i Anders Jahres Pokallopp. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Norge har inte bara Support Justice och B.B.S.Sugarlight. Man har också Papagayo E. som tillhör världseliten. Under söndagen var femåringen helt outstanding i Anders Jahres Pokallopp.

Publicerad:

Det blev stenhård körning inledningsvis av Anders Jahres Pokallopp där Vidar Hop bakom Papagayo E. (e. Coktail Jet) och Johnny Takter bakom Creatine gjorde upp om ledningen. Allra snabbast, trots spår längst ut, var Creatine som tog hand om kommandot, men valde att överlåta täten till Papagayo E. efter 500 meter som öppnades på 1.08,1.

Med Creatine i rygg valde Björn Goop att lämna invändig position med Rod Stewart, som placerades utvändigt om Papagayo E. drygt 1.300 meter från mål.

I spets såg Vidar Hop till att tempot hölls uppe och första kilometern öppnades på snabba 1.10,8. In mot sista sväng såg Papagayo E. fortsatt löpsugen ut och trots det hårda tempot var det inget snack om vart segern skulle gå.

Papagayo E. stack undan säkert den sista biten före Rod Stewart och Creatine som löpte dött lopp om andraplatsen.

Segertiden skrevs till finfina 1.10,6a/2.100 meter och triumfen var värd 300.000 norska kronor. Tränar gör Jan Kristian Waaler.
– Fantastiskt, det är helt rått. Jag hade väl inte lagt upp taktiken, men kände att vi måste köra från start och fick lite övertag på hästarna invändigt. Sedan passerade Johnny oss in i första sväng, men markerade att han ville ha rygg så då körde jag till. Efter det var det bara till att hålla sig fast, sammanfattade Vidar Hop efter den fina skalpen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.