Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pressen dissar svenskarna

PARIS. De svenska hästarna placerar sig alla långt ner på poänglistan och inte något media har med någon svensk bland de fem högst rankade hästarna. Solvato och Tumble Dust är de enda som har nämnvärda förespråkare i den franska pressen. Även Maven är rankad ”i källaren”.

Publicerad:
Om lördagen blev en stor svensk klang-och-jubel-föreställning på Vincennes så ser det bistrare ut när det gäller möjligheterna i Prix d´Amerique. De franska medier som analyserat Prix d´Amerique ur spelsynvinkel räknar till hundra procent med att det blir de franska hästarna som gör upp om segern.
 
Medias (24 tidningar) chansvärdering i Prix d´Amerique enligt ett visst poängsystem:
Up And Quick - 224 poäng
Texas Charm - 168 
Uhlan du Val - 120
Tiego d´Etang - 88
Roxane Griff - 63
Aladin d´Ecajeul - 50
Timoko - 42
Solvato - 12
Tumble Dust - 11
Vulcain de Vandel - 4
Voltigeur de Myrt - 4
Maven - 4
Kadett C.D. - 1
Mosaique Face - 1
Utan poäng: Olmo Holz, Linda di Casei, Severino, Napoleon Bar.
 
Den tidning som leder tipsligan för quintéloppens ”prognostique”, Paris Courses, har följande ranking: Up And Quick - Texas Charm - Uhlan du Val - Tiego d´Etang - Aladin d´Ecajeul - Roxane Griff - Timoko - Solvato.
 
Tipsettorna:
 
Up And Quick - 18 tidningar
Texas Charm - 4
Aladin d´Ecajeul - 1
Roxane Griff - 1
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.