Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Racing Mange först till final

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Joakim Lövgren får köra Uppfödningslöpningen på hemmabanan Jägersro med sin Racing Mange. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Racing Mange tog karriärens första seger i kvalet till Uppfödningslöpningen.

Publicerad:

Joakim Lövgren tränar och kör sonen till Orlando Vici och Kära Kickan. Racing Mange är anmäld till premiechansningen och alltså har dubbla prispengar att hämta i finalen av Uppfödningslöpningen lördagen den 28 november.

Racing Mange var tvåa bakom M.T.Le Bron i auktionslöpningen på Solvalla i slutet av september och första segern kom alltså mycket lägligt, i Jägersros uttagning till Uppfödningslöpningen. 
 
När Robinia Face (e. Joke Face – Lady Pine) tog över ledningen ut ur första kurvan hamnade Racing Mange som första häst i andraspår. Det blev sedan ett vilsammare andra halvvarv för Joakim Lövgrens häst när Ricochet Face galopperade i ledarryggen vilket gav plats för Racing Mange att krypa ner bakom ledarinnan.
 
Lutfi Kolgjini grillade medtävlarna hårt med att dra köra 1.14,5 första varvet i ledningen med Robinia Face, men Racing Mange lyckades han inte skaka av sig. Racing Mange var piggt på bettet när Lövgren satte in attacken in i sista kurvan och segern skrevs lätt på fina 1.13,9a/1.640 meter efter 1.13,5 sista 500.
 
Robinia Face höll ställningarna till andraplatsen och till final gick också Absolut Gehör (e. Muscles Yankee - Gehör) som tränas av Peter Jensen i Danmark och Tomas Malmqvist-tränade Borups Puma (e. From Above - Borups Julia) efter invändiga smygresor. 
 
Tre av de fyra finalisterna är anmälda till premiechansningen - Absolut Gehör är undantaget.
 
Favoriten Borups Powerful inledde trevande och galopperade bort sig efter 150 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.