Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rejäl insats av Ukerlza du Benjo

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

I montéloppet Prix Jacques Andrieu (€120.000), som var ett grupp II-lopp som avgjordes på Vincennes, blev det favoritseger genom Ukerlza du Benjo och Mathieu Mottier och det åttaåriga stoet svarade för en stark insats.

Publicerad:

Ukerlza du Benjo (e. Blizzard Poterie – Jolie Abbevilloise) fick en dryg inledning med tredjespår första 1.700 meterna då hon kunde ta över ledningen. Men innan sista sväng och då 500 meter återstod av loppet gick ryttaren ut två spår med Ukerlza du Benjo trots några längders ledning och det blev tredjespår även i sista svängen.
Trots det höll hon undan med några längder före en bra avslutande Texas de l'Iton som startade 25 meter efter vinnaren. Den sistnämnde fick en löpning i mestadels fjärde ytter av Franck Nivard.
Ukerlza du Benjo reds till seger av Mathieu Mottier och tränas av Philippe Rouer. Segertiden blev 1.13,6/2.850 meter och förstapriset var 54.000 euro. Det här var Ukerlza du Benjos tredje seger på de fyra senaste starterna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.