Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bi sjuk

För nästan tre veckor sedan sprang Robert Bi världsrekord när han vann Copenhagen Cup i Danmark. Igår kväll startade femåringen på Vincennes där han klappade ihop över upploppet och blev femma. Idag har förklaringen till insatsen kommit.

Publicerad:

Robert Bi är kollad av veterinär under lördagsmorgonen och det visade sig att han hade slem i halsen. Det rör sig alltså om en infektion, berättar Paul Hagoort på Solvallas stallbacke.
– Även i sista sväng kändes Robert Bi fin enligt körande Robin Bakker som hade mycket kvar i tömmarna då. 150 kvar var det dock helt slut på ett steg och hästen stannade. Jag var inte så bekymrad att Robert Bi förlorad loppet, men däremot orolig över hästen efter loppet.
Detta med tanke på att Robert Bi hade problem med halsen förra året där han i höstas opererades i halsen.
– Men det var inget sådant problem nu utan en infektion. Robert Bi får vila lite så jag får lägga om matchningsplanen framöver. Nu ska han bli frisk först innan jag funderar på var han ska starta, säger Paul Hagoort.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.