Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Robert Bi vann överlägset

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Robert Bi vann Europeiskt Femåringschampionat på Jägersro. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Robert Bi vann mycket enkelt Europeiskt Femåringschampionat på Jägersro efter ha tagit ledningen direkt.

Publicerad:

Loppet föregick av två återkallade starter där Robert Bi (e. Toss out) orskade den första på grund av ett materialfel.
– Han fick tungan över bettet och gick därmed inte att styra, sade Robert Bis tränare Paul Hagoort om varför det blev omstart.
När väl loppet startade tog Robert Bi ledningen direkt. Efter 1.09 första 500 dämpades farten till 1.13,1 första varvet. Då satt Papagayo E. utvändigt ledaren med Boys Going In i rygg och Rod Stewart i tredje ytter.
In mot upploppet lämnade Robert Bi konkurrenterna på retfullt enkelt sätt och såg ut att vinna hur lätt som helst via 1.10,2 sista varvet.
– När Robert Bi kom till ledningen var loppet över för min del. Det här är en riktigt bra häst som jag har stora förväntningar på framöver och vi får bara hoppas att han kan hålla sig frisk och fräsch. Då tror jag han kan bli bäst i Europa, sade Paul Hagoort.
Segertiden blev 1.11,5a/2.140 meter och förstapriset i loppet var 450.000 kronor.
Rod Stewart spurtade in som tvåa medan Tumble Dust blev trea efter en resa i fjärde ytter.
Vida Hop berättade efter loppet att Papagayo E. blev stressad av omstarterna och även var nära att galoppera i inledningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.