Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ronden en dag tidigare

Påskhelgen gör att denna veckas andra utgåva av Travronden, fredagstidningen, blir torsdagstidning.

Publicerad:

Där finns startlistorna ocb tipsen, med intervjuer, analyser och systemförslag, till både Färjestads stora långfredagstrav med extra V75-omgång och till Rommes ”normala” V75-omgång på söndag. Just det, söndag, inte lördag som ju är den normala V75-dagen. Även här är påskhelgen orsaken till att de vanliga rutinerna frångås.

Påskhelgen, med start långfredagen och till och med annandagen, innehåller åtta tävlingsdagar på svenska banor, de flesta av dem av stort sportsligt intresse. Påskhelgen är av hävd en väl etablerad ”årsdebuthelg” för topphästar och det finns därför all anledning att som en del i påskfirandet besöka en travbana. Travronden har startlistor och tips till alla tävlingsdagarna.

Man kan också ägna helgen åt att läsa Ronden. I torsdagsutgåvan finns ett genomarbetat ”dokument”, fyra sidor om de nu allt mer accelererande turer som det blivit runt den så kallade Estlandstransporten - alltså att fyra tvååriga travhästar hösten 20011 under båttransport tillbaka till Sverige från det stall i Estland där de under några månader tränats upp - dog.

Det blev en tragisk händelse, och efterspelet är  faktiskt även det tragiskt. Travrondens påskutgåva tar upp ”Estlandstransporten” ur olika synvinklar.

Riktigt trivsam påskläsning är hemma-hos-reportaget i Karlskoga, där en 79-årig amatörtränare håller tävlingsfanan högt med sin tolvåriga häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.