Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rullstolsburna Matilda gjorde kuskdebut idag

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Matilda Persson körde sitt första travlopp med stor häst på Gävletravet idag. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

På Gävletravet idag genomförde Matilda Persson, som är rullstolsburen sedan 2007, sitt första travlopp med stora hästar när hon körde sin egentränade L.H.Adventure i ett V4-lopp.

Publicerad:

Matilda Persson lever med nervsjukdomen CRPS som gjort att hennes högra ben dragit ihop sig och sitter mot magen. Hon är rullstolsburen sedan 2007 och hon är den första rullstolsburna person som lyckats ta körlicens i Sverige.
På Gävletravet idag körde hon L.H.Adventure och hon genomförde loppet utan problem och galopp. Tyvärr blev hon hängandes i tredjespår första varvet och hästen tröttnade och slutade nia i mål som oplacerad. Detta får ändå betecknas som en seger för Matilda som gjort den långa och tuffa vägen att trots sin sjukdom ta körlicens och nu genomfört sitt första travlopp med stor häst. Hon såg också mycket glad och lättad ut efter loppet.
– Nu känns det jätteskönt. Jag var så himla nervös före loppet, men nu släpper allt och det känns jättebra, sade Matilda Persson kort efter loppet till MittMedia som hade en livesänding före, under och efter loppet på helahalsingland.se.
Det var också stor uppståndelse då flera media var på plats.
– Under förmiddagen var jag nästan mer nervös av all uppståndelse före loppet än själva loppet. Det är jättestort att så många vill följa mig. Jag är också mycket nöjd med hästen som inte hade startat på ett halvår och tyvärr fick ett tufft lopp. Mer kan man inte begära. Nu åker vi hem och ser hur L.H.Adventure återhämtar sig och sedan fortsätter vi träna på och letar lopp, men det finna inga nya lopp planerade, sade Matilda Persson i en direktsändning på helahalsingland.se.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.