Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Ryser när jag tänker på det här jobbet”

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Propulsion tillsammans med sin skötare Ellinor Wennebring. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Daniel Redén var idag inne och luftade två av sina stjärnor på Solvalla och båda klarade uppgifterna på bästa sätt, berättar Stall Zet på sin hemsida.

Publicerad:

Det handlade om de två amerikanarna Wild Honey och Propulsion som var inne och gick snabbjobb på Solvalla. För det fyraåriga stoet Wild Honey med över tolv miljoner kronor på kontot var det första gången hon var inne på Solvallas oval.

– Jag visste inte alls hur hon skulle uppföra sig på banan. Hemma är hon faktiskt rätt tråkig och oinspirerad, så det var verkligen ett test för mig. Jag värmde henne i långvagn och tänkte att hon skulle få springa på lite. När jag räknade hade jag sju sekunder mellan pinnarna... hon lunkade i 1.10-fart utan att anstränga sig, säger Daniel Redén till Stall Zets hemsida.

Till det andra heatet fick Wild Honey sulky och helstängt huvudlag på sig. Efter att kört 1.16 första varvet landade hon på 1.14,5/1.600 meter efter en snabba avslutning.

– Hon var jättefin och gav mig det besked jag ville ha innan vi anmäler. Jag körde 1.16 första varvet och landade på 1.14,5/1.600 meter och då körde jag bara på slutrakan. Det gick i 1.08-fart sista 200-300 meterna och det viktigaste för mig var att hon visade att hon vill springa, forsätter Daniel till hemsidan.

Propulsion visade upp sig för den svenska publiken i höstas då han radade upp tre raka segrar och femåringen verkar ha övervintrat på bästa sätt.

– Alltså... jag ryser när jag tänker på det här jobbet och den här hästen. 1.14,5 första kilometern blev 1.12,5/1.600 meter och hästen var helt perfekt. Han är ett monster och helt enorm att sitta bakom. Jag är otroligt belåten med dagens arbete, avslutar Daniel Redén till Stall Zets hemsida.

Propulsion har 782.583 kronor på kontot och står fortfarande kvar i bronsdivisionen. Det låter som att de båda amerikanarna snart kommer att vara ute på tävlingsbanan igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.