Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sanity tillbaka i träning

Foto: MIA TÖRNBERG
Sanity och Malin Löfgren siktar mot Jämtlands Stora Pris för tredje gången. Foto: MIA TÖRNBERG

Tiofaldiga miljonären Sanity har fått klartecken att börja träna igen och Malin Löfgren har lite förhoppningar om att hästen i år ska kunna göra sin tredje raka start i Jämtlands Stora Pris.

Publicerad:

Sanity har hunnit bli nio år gammal och snart får hästen åka hem till Jämtland igen. Detta eftersom Malin sedan en tid tillbaka bestämt sig för att flytta till Oviken, där hon har släkt och vänner.
– En av de tre hästarna i stallet har redan åkt upp till Jämtland och jag befinner mig själv där just nu. Meningen är att Sanity också ska flytta inom kort, kanske om ett par veckor. Det kan ta allt från två veckor till en månad innan hela flytten är klar, berättar Malin.

Vad är det för skada som hindrat Sanity från tävling de senaste månaderna?
– Han drabbades av en inflammation på styrlisten i högra frambenet. Man kan säga att det är ett ben i kotan som varit problemet och som tvingat hästen till vila. Den här åkomman går endast att upptäcka med magnetröntgen; så jag tror att det är vanligare än man kanske tror.

Hur är det med hästen just nu?
– Vi fick klartecken att börja träna för ett tag sedan och Sanity har redan hunnit med några lätta intervaller i sanden. Vi kommer successivt att öka träningsdosen och Sanity känns verkligen fin.

När kan han vara tillbaka?
– Drömmen är förstås att ha Sanity redo för att vara med i Jämtlands Stora Pris i början av juni. Hästen är väldigt lättränad och chansen finns bara vi inte råkar ut för någon infektion eller annan skada. Det krävs ju också ett lopp före Östersund.

Malin poängterar att hon inte på något sätt kommer att forcera hästen för att kunna vara med i Jämtlands Stora Pris. Nej, Sanity får själv bestämma takten.
– Det är inget måste att vara med i det loppet för tredje gången, men visst vore det en höjdare.
Kanske kan den friska Jämtlandsluften hjälpa till ytterligare!

Sanity ståtar så här långt med 30 segrar och hela 10.238.442 kronor. Han har bland annat varit tvåa i Jämtlands Stora Pris de senaste två åren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.