Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Säsongen över för Banks?

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Banks har vunnit tre av fem starter på svensk mark. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Dansken Michael Larsen, med Hamburg som hemmabana, har varit på Jägersro ett flertal tillfällen och vunnit med Banks. Han har inte varit främmande för att sexåringen skulle vara en av hästarna i Hugo Åbergs Memorial senare i juli, men nu har Larsen skrinlagt dessa planer.

Publicerad:

- Jag var inte nöjd med hästen i ett jobb och därför kollade vi upp honom. Det visade sig att något i frambenet inte är som det ska vara och Banks ska undersökas ytterligare en gång. Då vet vi mer ingående vad problemet är, men jag är rädd för att säsongen är över, säger Michael Larsen till danskhv.dk.

Banks (e. Abano As) kommer närmast från seger i Junisprintern på Jägersro den 9 juni. Han noterade 1.11,8/1.640 meter och vid två tillfällen vunnit på 1.10,5 på Malmöbanan. Hästen har totalt segrat i 17 av 24 starter och tjänat över 1,1 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.