Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sauveur till Norge

Foto: Martin Langels/Aln
Sauveur är redo för sin första start i Norge. Foto: Martin Langels/Aln

Åke Lindbloms stjärna Sauveur är klar för start i Ulf Thoresen Grand International söndagen den 10 juli på Jarlsberg.

Publicerad:

Ulf Thoresens Minneslopp var tidigare ett stort treåringslopp, som nu alltså gjorts om till en löpning för den äldre eliten. Detta mycket beroende på att Norge arrangerar ett annat stort treåringslopp, Prinsessan Märtha Louises Pokallopp, ganska tätt inpå.

Enligt Trav Og Galopp-Nytt har Åke Lindbloms Sauveur blivit inbjuden och tackat ja. Sauveur var senast mersmakande tvåa bakom Propulsion i Norrbottens Stora Pris. Samma placering blev det förövrigt i Harper Hanovers lopp i starten före. Kommer fullträffen i Norge istället?

Ulf Thoresen Grand International avgörs över 2.100 meter med bilstart och förstapriset är 500.000 norska kronor. Noterbart är att Jarlsberg kör trav i dagarna fyra - torsdag till söndag! Så de som tycker att trippeltravet på Axevalla är en lek kan med fördel styra kosan västerut.

Följande sju hästar är just nu klara (ska bli tio): B.B.S Sugarlight, Papagayo E., Support Justice, Rod Stewart, Anna Mix, Rocky Winner och Sauveur.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.