Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segertåget fortsätter för Jenny

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Micke Gustafsson/ALN

I början av augusti tog hon hem Dam-SM med skrällen Raging Mack. Under måndagskvällen kom nästa framgång för Rommelärlingen Jenny A Björk när hon vann Einar Johanssons Minne tillsammans med Carja.

Publicerad:

20-åriga Rommelärlingen Jenny A Björk fortsätter att fira stora framgångar. Under måndagskvällen vann hon försöks- och finalloppet Einar Johanssons Minne på hemmabanan med Thomas Lönn-tränade Carja. Detta trots urtrista spår tolv över kort distans i försöket.
– I försöket försökte jag bara hitta en bra position och det främsta målet var att vi skulle ta oss till final. Det blev lite struligt i sista sväng, men hon spurtade bra och hade krafter kvar i mål som fyra, säger hon.

I finalen fick ekipaget spår fyra på 20 meters tillägg. Stallet valde att rycka skorna och Carja spelades ned som tredjehandsfavorit i finalen.
– Det var lite oväntat. Fyrorna brukar inte all vara spelade så mycket. Vi kom lite långt bak i finalen, men sedan löste det sig perfekt och hon stod för en enorm spurt.

Det är fyra månader kvar av 2016, men trots det har Jenny redan dubblat antalet segrar från fjolåret (Elva segrar i år) och kört in mer pengar än under 2015. I början av augusti var hon med om karriärens hittills största seger när hon vann Dam-SM tillsammans med Ida Sandbergs Raging Mack.
– Det är det största jag har vunnit. Allt stämde den dagen och hästen tackade för den fina resan och avgjorde.

Hur ser du på ditt år som helhet?
– Jag fattar knappt att det är sant. Den senaste månaden har det gått enormt bra och det är bara för mig att hoppas på att jag får fortsätta att köra lika fina hästar som jag har fått göra.

Vad är det som gör att du tagit ett ytterligare steg i utvecklingen tror du?
– Även fast jag har är ung har jag kört mycket lopp och fått rutin och erfarenhet. Jag har fått köra väldigt fina hästar och jag vill verkligen tacka för de chanserna och jag hoppas att det ska fortsätta så. Jag har kört in över en halv miljon i år och redan nu uppnått målsättningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.