Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Senaste V75-nytt från Bergh och Ulf Ohlsson

Foto: HANOLD/ALN
Robert Bergh tycker Amaru Boko är hans bästa V75-chans idag. Foto: HANOLD/ALN

Under fredagskvällen gästades Stadshotellet i Skellefteå av Robert Bergh, Ulf Ohlsson och Lannem Siljes tränare och dessa berättade om senaste nytt inför V75-tävlingarna idag.

Publicerad:

Travrondens reporter Olof Persson var på plats och lämnade följade rapport om det mest intressanta som framkom.

Robert Berghs bästa chanser enligt honom själv är 1) Amaru Boko, 2) Speed Delicious.
– Amaru Boko (V75-3) har bra form och tagit de senaste loppen bra. Med form brukar brukar hästar få lite extra startsnabbhet och jag kommer att testa från start. Amaru Boko kan vinna oavsett position, berättade Robert Bergh.

I V75-4 har Bergh Speed Delicious till start.
– Han är den av mina fyra hästar i loppet som är mest gynnad av distansen, därför kör jag honom. Speed Delicious kändes bra senast, men femtespår är inte speciellt bra för honom.

Robert Bergh meddelar också att Officer C.D. (V75-1) kan slå sig in på ovantstående lista över de bästa chanserna för hans del idag om barfotakörningen ger fin effekt.
– Officer C.D. har gjort tre bra lopp efter halsoperation. Han hade det kämpigt med innerspåret på Solvalla senast. Den här gången ska jag rycka alla skor på honom och hoppas att det kan få fin effekt. Normalt är fjärdespår inga problem för honom. Jag tycker det är en vettig vinstchans med tanke på att loppet inte blev jättetufft, sade Robert Bergh som också nämnde att Lohman måste gå med bakskor, men att hästen har gjort många bra lopp så och är inte lika missgynnad som många andra av det.

I övrigt tyckte Robert Bergh inte att det gick bra för hans hästar under fredagstävlingarna i Skellefteå. Därför bestämde han sig för att lördagshästarna skulle åka idag på morgonen istället för igår och övernatta i Skellefteå som var planen från början.


Ulf Ohlsson berättade om sin bästa V75-chans idag.
Titan Lavec (V75-5) är klart bästa segerchansen. Det är en riktigt stark häst som fungerade mycket bra utan skygglappar senast. Han gick i fjärdespår första 700 meterna och vann på 1.14-tid med krafter kvar i mål ändå. Jag kommer ta en lugn start och fokusera på att köra felfritt, sade Ulf Ohlsson som mellan raderna lät väldigt optimistisk.

Lannem Siljes tränare Ola M Skurgstad berättade att resan för Lannem Silje hade gått bra och allt var väl med den stora V75-favoriten i avdelning två.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.