Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sexling för Svante Båth

Foto: Hanold/ALN
Svante Båth tog en sexling som tränare på Bergsåker. Foto: Hanold/ALN

Svante Båth hade många segerchanser på förhand i V64-omgången på hemmaplan och när krutröken lagt sig kunde Bergsåkerstränaren räkna in en sexling, varav fyra vinster inom V64-spelet!

Publicerad:

Precis som i torsdags i Bollnäs var Svante Båths hästar i fokus i V64-omgången. Det började med att 11 för 10-favoriten Västerbo Fantast var chanslös att plocka ner ledande stallkamraten Pledge Allegiance i V64-inledningen. Fjolårets Breeders Crown-vinnare försökte från dödspositionen under slutvarvet, men det syntes tidigt att han inte skulle ha med segerstriden att göra och slutade trea.
– Jag var ändå väldigt nöjd med hur Västerbo Fantast kändes, påpekade Erik Adielsson, vilken istället satte dit Båths Västerbo Loveboat i V64-5.
Här övertog han ledningen från stallkamraten Kalypso Face efter 700 meter och resten blev en ren uppvisning.
– Västerbo Loveboat kändes spänstig och fin och jag hade gott om krafter sparade över mållinjen. Den här hästen trivs extra bra med att gå på innerspår, konstaterade Erik.

Svante och Erik nöjde sig dock inte med detta. Nej, det blev ytterligare två stallsegrar inom V64-ramen då Erik Adielsson vann från spets med såväl Hagentoy (V64-4) som Balero Mearas (V64-6). Dessutom hade Båth räknat in en vinst redan i första loppet med treårige Buckle Up Pellini (e. Conway Hall), som Erik placerade i täten efter 600 meter.

Sjätte vinsten? Jo, den ordnade Erik med fyraårige Global Rebel i det avslutande comebackloppet. Detta från ledningen (vad annars?), men här var han nära att åka dit mot bra spurtande Scargi.

Enligt vad Travronden erfar lovade Svante Båth på förhand att bjuda alla tjejer på travrestaurangen på shots om han tog en sexling. Vi får kolla upp detta i efterhand...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.