Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Smedsbo Faksen i ropet

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Smedsbo Faksen. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Smedsbo Faksen är inte bara klar för final i Norska Kallblodsderbyt nästkommande helg på Bjerke. Fyraåringen har också lyckats med konststycket att sätta två svenska rekord inom loppet av drygt två veckor!

Publicerad:

Det är Jan-Olov Persson som tränar Smedsbo Faksen och han ägs av medlemmar i Travakademin på Bergsåker. Första svenska rekordet slogs i Bollnäs den 14 augusti, då hästen vid sin seger noterade 1.24,9/2.180 meter. Därmed raderade han ut det tidigare rekordet som innehades av färske SM-vinnaren Månprinsen A.M.


Så sent som i tisdags kväll var det dags igen på Bjerke. Ulf Ohlsson satt upp på nytt och vann sitt uttagningslopp till Norskt Kallblodsderby på 1.26,7a/2.600 meter. Dämed raderade Smedsbo Faksen ut sin far Järvsöfaks rekord på 1.27,2 från september 1998. Den sistnämnda tiden noterades vid segern i finalen av Norskt Kallblodsderby!
Återstår att se om det kan bli ett tredje svenskt rekord i årets final? Där väntar ett förstapris på hela 750.000 norska kronor!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.